ŽELIM RADITI UP.02.1.1.13.0326

Predstavljanje projekta "Želim raditi"

 

ŽELIM RADITI

UP.02.1.1.13.0326

 

 

Predstavljanje projekta 

"Želim raditi"

U utorak, 29.06.2021. godine, u Hotelu Art u Slavonskom Brodu održana je uvodna konferencija projekta „Želim raditi“. Prisutne je pozdravila izvršna direktorica Informativno pravnog centra Nataša Kovačević te predstavnici partnera HZZ PU Slavonski Brod Dinko Glad i ravnateljica CZSS Nova Gradiška Marija Jugović. Projekt su predstavile izvoditeljice projekta Sanja Galović i Tamara Kovačić. Konferenciji su prisustvovale zaposlenice na projektu te predstavnici lokalnih medija i udruga s područja Slavonskog Broda. Nakon davanja izjava za medije, druženje sudionika se nastavilo uz svečani ručak. 

Projekt „Želim raditi“ financira Europska unija kroz Zaželi- Program zapošljavanja žena – Faza II, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta je. 899.425,00 kn, a udio sufinanciranja sredstvima Europske unije je 100%. Razdoblje provedbe projekta je od 04.01.2021. do 04.07.2022. godine.

Projekt „Želim raditi“ uključuje ciljnu skupinu nezaposlenih žena s najvišim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Kroz projekt se zapošljava 10 žena u trajanju od 12 mjeseci. One će brinuti za minimalno 60 starijih i nemoćnih osoba na području Brodsko-posavske županije. 

Obrazovanjem i radnim iskustvom koje će pripadnice ciljne skupine steći prilikom sudjelovanja u ovom projektu 10 žena će biti osnaženo i posjedovat će  veće kapacitete za nova buduća zaposlenja, kao i ostvarivanje mirovine. 

Krajnji korisnici su s područja Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Okučana, Nove Kapele i Podcrkavlja. Njima će se u trajanju od jedne godine osigurati pomoć oko brige i skrbi za kućanstvo, poboljšavajući osobama starijim od 65 godina te nemoćnima poboljšanje životnih uvjeta.

Projektom se nastavlja smjer dosadašnjeg djelovanja Informativno pravnog centra u području socijalnog i društvenog djelovanja.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod. 

Uvodna konferencija dio je promotivnih aktivnosti projekta „Želim raditi“. Trošak konferencije u cijelosti je financiran kroz projekt. Stavovi i mišljenja izrečeni na konferenciji su isključiva odgovornost Informativno pravnog centra i ne odražavaju nužno stav Europske unije.

 

Video