Predstavljanje projekta "Želim raditi II "

          ŽELIM RADITI II      UP.02.1.1.16.0230

 

 

 

 

Predstavljanje projekta
"Želim raditi II "

U utorak, 14.03.2023. godine, u Hotelu Savus u Slavonskom Brodu održana je uvodna konferencija projekta „Želim raditi II“. Prisutne je pozdravila izvršna direktorica Informativno pravnog centra Nataša Kovačević te predstavnici partnera HZZ PU Slavonski Brod Dinko Glad i predstavnice Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Nova Gradiška Barbara Španović i Josipa Rištegorac.  Projekt je predstavila izvoditeljica projekta Sanja Galović. Konferenciji su prisustvovale zaposlenice na projektu te predstavnici institucija, udruga s područja Slavonskog Broda i lokalni mediji. Nakon davanja izjava za medije, druženje sudionika se nastavilo uz svečani ručak.
Projekt „Želim raditi II“ financira Europska unija kroz Zaželi- Program zapošljavanja žena – Faza III, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.
Ukupna vrijednost projekta je 494.825,70 kn / 65.674,66 EUR-a.
Razdoblje provedbe projekta je od 27.12.2022. do 27.08.2023. godine ( 8 mjeseci).
Projekt „Želim raditi II“ uključuje ciljnu skupinu nezaposlenih žena s najvišim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Kroz projekt se zapošljava 10 žena u trajanju od 6 mjeseci. One će brinuti za minimalno 60 starijih i nemoćnih osoba na području Brodsko-posavske županije.
Radnim iskustvom koje će pripadnice ciljne skupine steći prilikom sudjelovanja u ovom projektu 10 žena će biti osnaženo i posjedovat će  veće kapacitete za nova buduća zaposlenja, kao i ostvarivanje mirovine.
Krajnji korisnici su s područja Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Okučana, Oprisavaca, Podcrkavlja, Klokočevika i Glogovice. Njima će se u trajanju od 6 mjeseci osigurati pomoć oko brige i skrbi za kućanstvo, poboljšavajući osobama starijim od 65 godina te nemoćnima poboljšanje životnih uvjeta.


Projektom se nastavlja smjer dosadašnjeg djelovanja Informativno pravnog centra u području socijalnog i društvenog djelovanja.
Partneri na projektu su Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Nova Gradiška i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod.
Uvodna konferencija dio je promotivnih aktivnosti projekta „Želim raditi II“. Trošak konferencije u cijelosti je financiran kroz projekt. Stavovi i mišljenja izrečeni na konferenciji su isključiva odgovornost Informativno pravnog centra i ne odražavaju nužno stav Europske unije.

 

   

 

 

 

 

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Informativno pravnog centra i ne predstavlja nužno stav Europske unije.