Poziv na konferenciju "Gužva na šalteru"

Gužva na šalteru

Gužva na šalteru

Poziv na regionalnu konferenciju organizacija civilnoga društva Slavonije i Baranje

„Nove mogućnosti“
11. studenoga 2014.
10:00 – 16:00
 
Hotel Osijek
Šamačka 4, Osijek
 

Vrijeme je brojnih promjena i izazova za organizacije civilnoga društva. Usvojen je novi Zakon o udrugama, otvoreni su novi programi financiranja, stvaraju se uvjeti za snažniji razvoj socijalnog poduzetništva. Brojne su mogućnosti, ali i pitanja i problemi s kojima se organizacije svakodnevno suočavaju. Ovogodišnju regionalnu konferenciju posvetili smo ovim temama kako bi civilno društvo na najbolji način iskoristilo prilike koje se otvaraju te u isto vrijeme kako bismo osigurali prostor za dijalog između institucija i organizacija civilnoga društva koje mogu prenijeti autentične potrebe zajednica u kojima djeluju.
 
Na konferenciji će biti predstavljeni novi programi i rezultati istraživanja o društvenim i gospodarskim učincima podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, što nam donosi Europski socijalni fond, mogućnosti koje otvara Strategija razvoja socijalnog/društvenog poduzetništva, novi Zakon o udrugama te prioriteti i planovi Savjeta za razvoj civilnoga društva, a sudjelovat će predstavnici organizacija civilnoga društva, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ureda za udruge, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i lokalne samouprave.
 
Kako bismo organizacijama iz različitih dijelova Slavonije i Baranje omogućili sudjelovanje na konferenciji, spremni smo osigurati prijevoz iz većih županijskih središta, odnosno istražiti najrentabilnije mogućnosti prijevoza do Osijeka. Stoga vas molimo da u prijavnici navedete jeste li zainteresirani koristiti prijevoz organiziran od strane Volonterskog centra Osijek. U skladu s iskazanim potrebama i našim mogućnostima nastojat ćemo osigurati prijevoz za što veći broj organizacija te ćemo vas na vrijeme o tome informirati.
 
Prijava za konferenciju nalazi se ovdje i na stranici programa ŠALTER www.programsalter.hr. Prijavu možete poslati na e-mail salter@vcos.hr ili fax 031 200 457. Rok za prijavu je 3.11.2014.
 
Konferencija se organizira kroz Program ŠALTER kojeg u partnerstvu provode Volonterski centar Osijek kao regionalni centar podrške, i županijske suradne organizacije PRONI Centar za socijalno podučavanje – podružnica Vukovar, Udruga „Oppidum“ iz Pleternice i Informativno pravni centar iz Slavonskog Broda. Program se provodi na temelju partnerske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.