Održan uvodni sastanak u sklopu novog projekta „Equality for Roma through Enhanced Legal Access“ (ERELA) iz EU programa Rights, Equality and Citizenship (2014.-2020.)

3. veljače 2021. sudjelovali smo na prvom uvodnom sastanku u sklopu novog projekta „Equality for Roma through Enhanced Legal Access“ (ERELA) iz EU programa Rights, Equality and Citizenship (2014.-2020.) koji IPC provodi kao partnerska organizacija od 1.2.2021. do 31.1.2023. AMALIPE – Center for Interethnic Dialogue and Tolerance iz Bugarske je druga partnerska organizacija, a nositelj projekta je Minority Rights Group International iz Mađarske. 

Opći cilj projekta je promovirati i zaštiti prava romskih žrtava kršenja ljudskih prava i diskriminacije kroz podizanje svijesti društva i dionika, jačanje provedbe nediskriminacijskog zakonodavstva i osnaživanje Roma za traženje pravne zaštite u Hrvatskoj i Bugarskoj.

Glavne projektne aktivnosti uključuju provedbu istraživanja o diskriminaciji romske populacije i njihovom pristupu pravdi; edukacije za pravnike, romske OCD-e i romske aktiviste kako bi ih osnažili za pružanje podrške žrtvama diskriminacije; besplatna pravna pomoć u romskim naseljima u slučajevima diskriminacije; zastupanje najrelevantnijih slučajeva pred nadležnim institucijama i zagovaračke aktivnosti usmjerene poticanju provedbe antidiskriminacijskog zakonodavstva.

 

 

This program is funded by the European Union’s Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020).safdsdfsffsdfsd

This program is funded by the European Union’s Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020).