DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „ARRIVAL REGIONS“

The 2nd partnership meeting in Plzeň



 

DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „ARRIVAL REGIONS“

IPC je zajedno sa 13 partnerskih institucija sudjelovao na drugom partnerskom sastanaku projekta Arrival Regions. Partnerski satanak organizirali su Leibniz Institute for Regional Geography (vodeći partner) i Unevirsity of West Bohemia Pilsen, a odražao se od 20. do 22.11.2019. godine u Plzenu.

Glavni cilj sastanka bio je napraviti evaluaciju do sada provedenih aktivnosti te usporediti dinamiku troškova koji trebaju pratiti provedbu. Prvi dan, vodeći partner Leibniz Institute for Regional Geography, prezentirao je dosadašnje rezultate projekta. Napravljena je i evaluacija studijskih putovanja te smo razgovarali o korisnosti informacija i iskustava koje smo prikupili u smislu integracije istih na lokalna ruralna područja. Sastancima su prisustvovali i treneri iz zemalja partnera koji imaju za zadatak osmisliti zajedničku metodologiju treninga za aktivnost jačanja kapaciteta u lokalnim zajednicama partnera.

Sljedeći dan treneri su partnerima prezentirali raspravu i zaključke oko prijedloga zajedničke metodologije treninga, a u nastavku sastanka partneri su detaljno isplanirali aktivnosti u nadolazećem periodu te definirali ulogu pojedinih partnera kako bismo bili što uspješniji u provedbi ovog projekta.