Podizanje svijesti lokalne zajednice o problemima i poteškoćama s kojima se susreće marginalizirana romska populacija u Slavonskom Brodu uz pomoć Photovoice-a

Informativno pravni centar (IPC) provodi projekt pod nazivom Podizanje svijesti lokalne zajednice o problemima i poteškoćama s kojima se susreće marginalizirana romska populacija u Slavonskom Brodu uz pomoć Photovoice-a u periodu od travnja do studenog 2015.

Projekt, kojim bi se uz pomoć Photovoice-a romska zajednica predstavila svojim sugrađanima,  predstavlja nadogradnju projekta „Olakšan pristup pravima socijalno ugroženoj i marginaliziranoj romskoj populaciji grada Slavonskog Broda“, kojeg je IPC provodio u 2014. godini također uz financijsku potporu Grada Slavonskog Broda.

Projektom se želi senzibilizirati šira zajednica o načinu života Roma u Slavonskom Brodu te će se kroz priče uz pomoć Photovoice-a predstaviti njihov svakodnevni život koji je većini ne-romskog stanovništva nezamisliv.

Direktni korisnici su 30 pripadnika romske nacionalne manjine grada Slavonskog Broda koji će biti uključeni u edukacije o Photovoice-u i čije priče će biti predstavljene široj javnosti, dok su indirektni korisnici svi stanovnici romskog naselja, građani Slavonskog Broda, lokalne institucije i samouprava koji će zahvaljujući izložbi radova Photovoice-a upoznati drugu stranu romskog života.