Centar za informiranje i pravno savjetovanje starijih osoba Brodsko-posavske županije

Od 1. studenog  2016. godine Informativno pravni centar (IPC) provodi jednogodišnji projekt pod nazivom „Centar za informiranje i pravno savjetovanje starijih osoba Brodsko-posavske županije“. Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom umirovljenika „Treća dob“ Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Navedenim projektom Informativno pravni centar će unaprijediti položaj starijih osoba Brodsko-posavske županije kroz pružanje podrške u vidu informiranja i pravnog savjetovanja o zakonskim i ugovornim obvezama, suštinskim razlikama, pravnim posljedicama i drugim pitanjima vezanim uz ugovore o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, o prijevarnim radnjama kojima su izloženi te o njihovim pravima iz sustava socijalne skrbi.

Ured IPC-a je središnja točka za koordinaciju svih projektnih aktivnosti i dostupan je u uredovno vrijeme korisnicima u potrebi za neposrednom informacijom ili pravnim savjetom. Pravna pomoć se također pruža kroz terenske posjete ruralnim naseljima, kao i putem otvorene telefonske linije i službenog e-maila.