Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti pojašnjava koje osobne podatke Informativno pravni centar prikuplja od posjetitelja naše internetske stranice, u koju svrhu koristimo prikupljene podatke te korake koje poduzimamo da bismo zaštitili vaše osobne podatke.

  1. Vrsta podataka koje prikupljamo

Našu internetsku stranicu možete posjetiti bez otkrivanja osobnih podataka. Prilikom posjeta i pretraživanja naših internetskih stranica ne prikupljamo osobne podatke o vama, kao što su ime, prezime, kontakti i druge pojedinosti, osim ako nam dobrovoljno ne dostavite podatke prilikom popunjavanja obrazaca dostupnih za određenu svrhu i time date suglasnost na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe.

U tom slučaju prikupljamo one podatke koji se nalaze u prijavnim obrascima kao što su ime i prezime, mjesto stanovanja, e-mail adresa, kontakt telefon te ostale specifične informacije relevantne za pojedini obrazac poput godine rođenja, spola, zanimanja i sl.

  1. Svrha u koju prikupljamo osobne podatke

Svi osobni podatci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana suglasnost. Prikupljene podatke ni na koji način nećemo učiniti dostupnima niti ćemo ih dijeliti s trećim osobama.

  1. Prikupljanje podataka od maloljetnih osoba

Ukoliko ste maloljetni savjetujemo vam da porazgovarate s roditeljima/zakonskim skrbnicima prije davanja osobnih podataka Informativno pravnom centru. U svrhu informiranja možemo prikupljati podatke od osoba s navršenih 15 godina života, no aktivno sudjelovanje maloljetnih osoba u aktivnostima moguće je isključivo uz pisanu suglasnost roditelja/zakonskih skrbnika.

  1. Razdoblje čuvanja osobnih podataka

Podatke koje prikupljamo čuvamo dok ne zatražite njihovo brisanje, a najviše 3 godine nakon čega ćemo od vas ponovno zatražiti pristanak za nastavak čuvanja vaših podataka kako biste i dalje primali informacije za koje ste dali suglasnost.

  1. Povjerljivost podataka trećih internetskih stranica

Naša internetska stranica sadrži linkove na druge internetske stranice. Ova izjava o privatnosti odnosi se isključivo na našu internetsku stranicu. Prilikom posjeta drugih internetskih stranica preko linkova savjetujemo da pročitate njihove izjave o privatnosti.

  1. Analiza internetske stranice

Na našoj internetskoj stranici koristimo usluge Google Analyticsa kako bismo pratili broj posjeta i posjetitelja naše internetske stranice. Više informacija o Google Analyticsu dostupno je u Uvjetima korištenja Google Analyticsa i u Googleovoj Izjavi o privatnosti .

Iz usluge Google Analyticsa možete se isključiti instaliranjem sljedećeg dodatka:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

  1. Pristup i ažuriranje podataka koje prikupljamo

U svakom trenutku imate pravo zatražiti uvid u podatke koje smo o vama prikupili, pravo na ispravak ili promjenu osobnih podataka, povlačenje suglasnosti i brisanje svih prikupljenih podataka.

Ukoliko želite ostvariti neko od prethodno navedenih prava, molimo da nas kontaktirate putem e- maila info@ipc.com.hr , pozivom na 035 448 533 ili osobnim dolaskom u Informativno pravni centar, Ante Starčevića 63, radnim danom od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

 


Organizacija zadržava pravo da u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti izmijeni ili dopuni ovu Izjavu o privatnosti ili bilo koji njezin dio. Zbog toga Vam preporučujemo da redovito pregledavate ovu Izjavu o privatnosti.